Wat is er mis met hen?

Illusionist boeken

Als wat we zien in de buurt is van waar het werkelijk is, geloven we dat (b.v. een “boom”) op of in de grond staat, en wat in onze geest zit is tenminste gedeeltelijk juist. Een illusionist manipuleert het menselijk brein om te geloven dat wat hij ziet ook echt te geloven is.

De mechanismen die optreden (b.v. hoe de hersenen een andere focus aangeven, of hoe onconventionele objecten worden gezien als niet-objecten) worden allemaal veroorzaakt doordat de hersenen onbewust proberen zich de dingen een beetje anders voor te stellen, of reacties te interpreteren los van wat er werkelijk gebeurt. Dit is waarom een fata morgana op een bosgrond kan lijken? Dit kan van alles zijn, van overlappende wolkenvormen tot dichte mist.

De effecten van de aandacht van een illusionist worden naar een aanzienlijk hoger niveau getild; er worden waarnemingen geproduceerd die niet de bedoeling zijn, en het effect kan niet worden teruggedraaid.

Zie je het? Volgens de ideeën die we hebben, zullen ideeën en alter ego’s iemands hoofd binnendringen en een grote rol spelen in zijn perceptie van de werkelijkheid.

Pogingen om deze ideeën te ontkennen

Tactieken om de menigte onder controle te houden

Doelen zichzelf en elkaar

Anomalieën negeren

Overdadige “behandeling” of aanhangsels

Shame

Zwart en grijs gedrag (geïnternaliseerd)

Nogmaals, niet van mij, het zijn mijn ideeën!

Het veranderen van het Amerikaanse paradigma en het “normaliseren” van anorexia-ideeën en -gedrag, gebaseerd op het idee dat anorexia en eetstoornissen tegengestelde uitersten zijn van gezond lichaamsgewicht en correct eten; een vervorming van de maatschappij die de werkelijke duizenden stoornissen en medische aandoeningen ontkent die aan beide zijden van het spectrum rond anorexia blijven bestaan.

Samenvatting

De VS en hun artsen houden anorexia en boulimia in stand als ongeordend overeten en lichamen als zieke, gevaarlijke beesten.

Overbehandeling met anti-obesitasmedicijnen en -therapie wordt steeds vaker voorgeschreven voor mensen die als lijdend aan anorexia en obesitas worden bestempeld.

Dit omvat de bestraffing van de mensen die proberen te beweren dat de wetenschappelijke basisprincipes vals zijn en de arme patiënten in anoatheten laten afvragen: “Wat is er mis met hen?” – een ontmoediging om over de waarheid te debatteren of zelfs maar te denken aan het documenteren van de waarheid voor hun eigen bewijs.

Lees meer:
Magic illusionist

Wat is er mis met hen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven