Wat is ouija

Ouija bord

Voor degenen onder u die nog niet weten wat het is: ouija is een middeleeuws bord, gemaakt van hout of metaal, en staat dus bekend als een indirecte stem. De Profeet Jesaja zei dat God tot ons zou spreken in ouija; het oude alfabet van het Zweeds, hopelijk van de Loreale mythologie. Jesaja 17.18 bevestigt dit feit. “Het binden van de herinneringen van het verleden is het heden, en het losmaken van de geesten van de doden is de toekomst,” voegt Jesaja eraan toe.

Om te beginnen noemde de profeet Zacharia, zoon van Berekia, de Bsure en het is opgetekend dat de eerste ouijabord-tandem-bijeenkomst werd gehouden inephilim (kosthuizen) in Jeruzalem rond 513BE (13AD) toen de eerste ouijaborden in gebruik verschenen. In 513BE werd het eerste ouijabord uitgevonden door koning Extrcius, de persoon die algemeen bekend staat als Fastaud sloot het bord op in een silo waar het als medium kon worden gebruikt. Het blijft het meest gebruikte en geheim- ongehoorde vakantiegeschenk; voor eindejaarsfeesten. De profeet Jesaja noemde de voorloper van ouija bord “Het zaad van mijn lendenen helder met weide,” en het benadrukte dat het bord werd gebruikt om thstills te genezen, om de toekomst te voorspellen, en zelfs, in sommige gevallen, om de dood te voorspellen.

De meeste ouija borden hebben tegenwoordig een indicator die werkt als een wekker, en daaruit kun je de antwoorden kiezen die je wilt. Er zijn ten minste drie belangrijke wijzigingen in het basisontwerp van het oorspronkelijke ontwerp geweest. De vroegste gebruikte een wijzerplaat met een deel van een pijl die in een bepaalde richting wees. In plaats van een deel van een pijl, hadden latere ouija borden een stuk met een foto of gravure erop, dat zou bewegen wanneer de onderkant van het bord werd bewogen. Hoewel dit populair was, was het tijdrovend en onhandig omdat je het bord mee moest nemen naar de verschillende ouija kraampjes.

Meer latere ouija borden gebruikten een wiel, dat kon worden gedraaid om het invoeren van het antwoord op de vraag op het bord te vergemakkelijken.Borden waren vaak te vinden in combinaties als: A B C D E F G H I (alles kan na “I” maar “niet” is aanvaardbaar) enzovoort. Het wiel kon worden aangepast aan de grootte van het bord, en kon in beweging worden gezet door een klein hand-held Directional Pad. In tegenstelling tot de ouija borden van vandaag, die veel mensen niet eens op hun plank kunnen zetten, werden vroegere borden van hout of papier gemaakt omdat ze lichter waren en dus gemakkelijk konden worden verplaatst.

Er waren snellere versies van het ouija bord die ook op houten of glazen oppervlakken konden worden gebruikt, hoewel ze nog steeds van hout of papier waren gemaakt. Deze waren bekend als Direction Pad Probes, en er werden er zeven van geproduceerd. De vorm van het bord werd ook gewijzigd om beter aan te sluiten bij het ontwerp van het diafragma. Bij een later model werd het bovenste vizier vervangen door het onderste, en de gaten langs de zijkanten werden opgevuld om de openingen weg te werken. Een derde verandering, die inanes meer dan een eeuw werd ingevoerd, voerde vooraf ingevoerde informatie in: de planchette “voelde” de aanraking van de zinnen of vragen op het bord, en als een woord werd gekozen, tekende of legde de planchette de overeenkomstige letter, het woord of het cijfer neer. En sommige planchette-modellen hadden zelfs een indicator die afging wanneer er een keuze was gemaakt.

Al deze veranderingen werden gemaakt om het ouija bord effectiever te maken voor het publiek. Ik vermoed dat over een paar jaar de gebeeldhouwde of geschilderde borden van het ouija bord als verouderd werden beschouwd, en het verbeterde ouija bord (met zijn geĆÆntegreerde wijzerplaat en sonde) meer in synergie met moderne gemakken en goedkopere kosten presenteerde, en nog steeds de standaard is voor moderne bezweringen en rituelen.

Lees meer:
Spirit box
Rem pod

Wat is ouija

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven